Training Boosheid als Bron

Zaterdag 21 september 2024

10-17u

Boosheid herinnert je aan je grenzen

Op de grens ontmoet je.
In de ontmoeting stroomt liefde.

Daarom is boosheid van levensbelang.

Maar het is ook iets wat we verleerd hebben.Vaak voelen we het niet meer, of voelen iets anders. We zijn bang voor de manier hoe onze boosheid eruit zal komen.

We richten het ten onrechte op onszelf.
We ontdekken het te laat.
We uiten het in de verkeerde mate, in de verkeerde richting.

Maar boosheid brengt ons in contact met wie wij zijn, wat wij wel en niet willen. Boosheid laten zien is jezelf laten zien. Boosheid en liefde kunnen ook niet zonder elkaar. En de energie die je voelt bij boosheid is ook levensenergie.

Daarom is het belangrijk contact te maken met je boosheid

Het is meer dan omgaan met boosheid. Niet per sé om tegen een boksbal te slaan, om te schreeuwen (misschien ook wel), maar wel om de energie weer goed in te zetten. Jouw levensenergie. Omdat onze boosheid vroeger vaak niet welkom leek, ontstaat er veel verwarring. Is de woede oud? Of is er nu echt iets aan de hand waar je nu op wil reageren? Verwar je boosheid van nu, met die van vroeger? Verwar je jouw boosheid niet met verdriet? Contact met je boosheid is contact met je wil en verlangens. Boosheid die onderdrukt wordt uit zich in depressie, verdriet, verwarring, wrok of angst. Boosheid die niet goed gericht is, kost energie, daar kan je op blijven leeglopen, want de boosheid wordt nooit opgelost.

Je kent je grenzen niet als je jezelf niet toestaat boosheid te voelen

Daarom geven wij, Fiona Kloosterman en Pieter van Breevoort, de training Boosheid als Bron.

We willen jou inzicht bieden in de functies van boosheid zodat je gezonde en ongezonde boosheid beter leert kennen. Zodat je je eigen grenzen beter kan ervaren en kan laten zien.

Zodat je boosheid begrijpt en in je lijf kan voelen en vertalen naar een beweging die past.

In onze training leer je:

De training bestaat uit theorie, maar ook uit heel veel ervaringsoefeningen. Zodat je ervaart hoe grenzen, boosheid en liefde voelen. Zodat je jezelf leert waarnemen in de ervaring. Want ervaring blijft beter bij dan theorie.

Dus doe mee, als je worstelt met grenzen, als je vaak ‘verward’ bent over je emoties of gedachten over wat je wel en niet wil. Of je nou te weinig of te veel boosheid ervaart, doe mee!

Wil je dit inkopen vanuit je opleidingsbudget en moet er een factuur naar jouw organisatie? Of wil je om een andere reden op factuur betalen? Meld je hier aan.

Anderen over onze training

“Het was echt geweldig. De twee trainers, Pieter en Fiona, waren steengoed, en het was een groep met een hele fijne dynamiek.” 

“Een dag die je raakt en die bijblijft. Met wat spanning ging ik naar deze dag, want aan de ene kant wilde ik aan de slag met dit thema, en aan de andere kant ook totaal niet, want ik ben ook een beetje bang voor boosheid. En ik vind er wat van. Ik zag mezelf al oefeningen doen waar ik moest schreeuwen of tegen een bokszak trappen. Maar niets van dat alles (gelukkig :)). Het bleek veel meer te gaan over mijn behoeftes. Mijn grenzen. Over duidelijk zijn. Over wat er in je lichaam gebeurt als je stress ervaart, en hoe je jezelf daarbij kunt reguleren. Heel bijzonder hoe Pieter en Fiona zo snel een veilige sfeer wisten te creëren. Wat ik heel fijn vond, is dat het vooral om je eigen proces gaat, ook al ben je in een groep. Geen eindeloze plenaire uitwisselingen dus, maar veel korte ervaringsoefeningen, die je vaak in tweetallen doet, waarna je daar individueel op reflecteert. Zo is de dag echt voor jezelf en jouw vraag.”

“Ik had niet verwacht dat ik in één dag zo’n grote stap kon maken op een thema waar ik al zo lang mee worstel. De kracht van de training is de afwisseling: tussen kennis en ervaren, tussen leren van de groep en leren van jezelf en tussen de twee trainers. Nu aan de slag met alle tips tot verdieping.”

“Goed om naast theorie over behoeften en de werking van het fysiologisch systeem, ook te oefenen met afstand-nabijheid, grenzen, en het voelen van mijn behoeftes. Ik vond het ‘kwartiertje met Pieter’ heel bijzonder. Ik weet nog niet zo goed hoe ik alles moet plaatsen, maar ben wel meer bezig met mijn behoeftes en hoe ik die tijdig en constructief uit. En daar ben ik heel blij mee! Dus hartelijk dank voor de mooie inhoud. Daarnaast vond ik jullie een fijne combinatie, er was veel rust en veiligheid en voldoende afwisseling tussen interactie, oefenen en luisteren.”

Praktisch

Er kunnen maximaal 16 deelnemers meedoen

340 excl. BTW

Zaterdag 21 september 2024

10-17u

Groenekanseweg 256

3737 AL Groenekan

Wil je dit inkopen vanuit je opleidingsbudget en moet er een factuur naar jouw organisatie? Of wil je om een andere reden op factuur betalen? Meld je hier aan.

Werkafspraken

Omdat werken in een groep heel leerzaam is, maar ook openheid vraagt hebben we een aantal werkafspraken:

Heb je hier vragen over? Neem gerust contact op.

Trainers

pieter10

Fiona Kloosterman (Den Haag), begeleidt als trainer / therapeut mensen bij vragen op het vlak van persoonlijk leiderschap en verzorgt ‘luisteren naar je lichaam’ trainingen. Ze is onder andere opgeleid als lichaamsgericht therapeut (integrated psychotherapy), systemisch werker en energetisch therapeut. Meer over Fiona.

 

Pieter van Breevoort is psychosociaal (relatie)therapeut en trainer uit Deventer. Hij werkt met zowel individuen als organisaties rondom thema’s als grenzen, liefde, verlangens, boosheid, echt contact maken en zingeving. Hij is o.a. opgeleid in Transactionele Analyse en systemisch werk bij Phoenix Opleidingen en Piet Weisfelt. Meer over Pieter.

Wil je dit inkopen vanuit je opleidingsbudget en moet er een factuur naar jouw organisatie? Of wil je om een andere reden op factuur betalen? Meld je hier aan.

Mail naar pieter@superblijvrij.nl als je deze training wil voor jouw organisatie.