Relatietherapie

Herontdek elkaar, verdiep je contact en laat de liefde weer stromen.

Heb je het gevoel uit elkaar te groeien? Is er een crisis door overspel of een verdrietige gebeurtenis? Of is het gewoon tijd voor een nieuwe impuls? Maak dan een afspraak bij mij voor relatiebegeleiding in Deventer.

In elke relatie ontstaan patronen die als ze niet begrepen worden, kunnen zorgen voor ruzie, kilte, afstand of zelfs onveiligheid. De patronen komen vaak voort uit wat wij als kind aantroffen in de relatie met onze ouders of opvoeders. Hier liggen vaak ook de diepe wortels van onze belangrijkste behoeften. Behoeften die we vaak niet eens onder woorden kunnen brengen, maar waarvan we toch onbewust hopen dat de ander ze vervult.

Ik help jullie bewust te maken van die patronen en onderliggende behoeften en werk met jullie aan het verdiepen van het begrip voor elkaar.

Werkwijze

Mijn werkwijze is gebaseerd op Transactionele Analyse en systemisch werk. In mijn relatiewerk maak ik ook veel gebruik van de aanpak en filosofie van Piet Weisfelt. Dit betekent dat ik bewust werk met de energie van liefde en werk aan het ontwikkelen van grensbewustzijn. Want het hebben van grenzen, maakt je aanraakbaar en maakt ook intimiteit mogelijk. 

Ook werk ik ervaringsgericht, wat betekent dat we niet alleen maar praten, maar dat jullie ook in oefeningen ervaringen opdoen. Omdat je op deze manier meer voelt, ontwikkel je meer bewustzijn en neem je wat je leert ook meer mee in het dagelijks leven. Waar het kan werk ik met humor, zo praktisch mogelijk en krijg ik van anderen terug dat ik ook erg toegankelijk ben voor mensen die weinig ervaring hebben met therapie of psychologisch gedoe. 

Ik geef huiswerk, om het werk dat jullie bij mij doen te verdiepen en te integreren in het leven. 

Hoewel ik individuele behoeften expliciet probeer te maken, werk ik nadrukkelijk met wat die behoeften betekenen voor jullie relatie. Het is dus fundamenteel iets anders dan individuele therapie. Voor beide partners onderzoeken we wat hun aandeel is in de huidige situatie en wat hun taak is in de volgende stap van de relatie.

Het aantal sessies varieert, maar is altijd beperkt. Meestal werk ik 3 tot 6 keer met een stel. Soms komen stellen later nog een keer terug voor een ‘onderhoud’.

Stellen die met mij gewerkt hebben kunnen beter communiceren, snappen elkaar beter, ervaren met ontroering, intimiteit en seksualiteit en worden minder defensief. Ze ervaren weer wat het is om liefde te laten stromen.

  • Een sessie duurt 75 minuten.
  • De wachttijd is meestal maximaal een paar weken, maar neem contact op als het urgent is.
  • In mijn praktijk: Bergstraat 45, Deventer.
  • Online: Google Meets of Skype

Afspraak maken? Of meer vragen?

Stuur je gerust een e-mail naar pieter@superblijvrij.nl

Je kan ook direct een belafspraak met mij plannen om kennis te maken en om vragen te stellen (15 min).

Code/Voorwaarden

Alles wat we bespreken is vertrouwelijk. Ik ben deelnemer aan de Ethische Code van Phoenix Opleidingen te Utrecht.

De code en klachtenprocedure kan je vinden op superblijvrij.nl/contact

Algemene voorwaarden kan je vinden op superblijvrij.nl/algemene-voorwaarden/

Anderen over mij

Tijdens mijn deeltijdstudie Toegepaste Psychologie kreeg ik de gelegenheid om een consult bij Pieter te krijgen. Met mijn nieuwsgierige aard greep ik deze kans met beide handen aan en wat was ik onder de indruk. Een consult bij Pieter is een echte aanrader! Op een leuke, open, directe en respectvolle manier wist hij ontzettend snel in één gesprek tot de kern te komen van mijn vraagstuk. Het consult heeft mij veel gebracht, veel inzichten maar ook nieuwe vragen waar ik mee verder kon, dank daarvoor!
Stella Drissen
Apeldoorn
Our sessions together helped me a lot to overcome some of the challenges I was facing. He is able to immediately tune in to your worldview, grasp what you are struggling with, and show you not only that he perfectly understands how you feel but also why you feel like that. Eureka! Working towards improving yourself is so much easier then! Pieter is simply a great coach and definitely someone you can trust with your most personal issues, because he genuinely cares about people. He will help you become a stronger, more confident, better person, and you will have so much fun in the process!!!
Luis Janeiro
Bonn
Jij bent écht een mooie goede betrouwbare eerlijke zachtmoedige therapeut, die eigen schaduwen en issues kent. Die ongemakkelijkheid en onzekerheid kan (ver)dragen en dus veiligheid biedt.
Diane​
Manager bedrijfsvoering in de zorg​
Pieter is iemand die goed aanvoelt waar mijn behoefte ligt. Tijdens gesprekken is hij heel flexibel; als het onderwerp ineens verandert kan hij daar goed op inspelen. Hij maakt problemen concreet en zorgt ervoor dat ook ik - een zeer gesloten persoon - over mijn emoties kan praten. Ik heb veel aan de gesprekken met hem gehad.
Steven
Utrecht
Na een periode met net even teveel ballen in de lucht kwam Pieter op mijn pad. Dat heeft me veel gebracht. In vijf persoonlijke sessies heeft hij me bevrijd van het onmachtige gevoel dat ik steeds vaker kreeg. Ik kan nu veel beter bij mijn gevoel komen en van daaruit handelen. Dat klinkt misschien 'soft', maar zo heb ik het niet ervaren èn het heeft mij enorm geholpen. Pieter is toegankelijk en stemt goed af voordat hij een passende oefening of werkvorm kiest. Daardoor hebben we in korte tijd veel bereikt, waar ik nu nog steeds dankbaar gebruik van maak, in de dagelijkse praktijk, maar ook in de trainingen en workshops die ik geef binnen en buiten het onderwijs. Zelfs als het allemaal 'lekker loopt', ben ik ervan overtuigd dat Pieter van betekenis kan zijn. Meer info? Neem gerust contact met me op!
Pieter heeft mij erg goed begeleid in het duidelijk krijgen van waar ik stond en wat ik eigenlijk wil. Ik kan nu verder en kijk uit naar de volgende stappen. Hij luistert goed en is flexibel en kundig in zijn aanpak en ik vind hem ook nog een warm en prettig mens.
L
Bij Pieter voelde ik mij direct op mijn gemak. Hij heeft een fijne praktijkruimte in een authentiek pand in de Deventer binnenstad. De kinderfietsjes en schoenen bij de voordeur gaven me een huiselijk gevoel. Alles aan Pieter is echt, niks namaak. Hij geeft zichzelf helemaal, zijn energie werkt aanstekelijk. Het voelde soms als spreken met mijn beste kameraad. Ik was vastgelopen in mijn werk en worstelde met zelfvertrouwen. Pieter komt heel snel tot de kern, is een uitstekende analyticus. Geen omhaal van woorden, niet zweverig, hij spreekt duidelijke en begrijpelijke taal, helpt je om inzicht te krijgen. Als een echte 'stand upper' speelt hij in op wat voorbij komt, en improviseert daar verfrissende en energieke oefeningen bij. Pieter heeft mij (mijzelf) beter later voelen!
Sander van der Kous
Deventer