Individuele begeleiding

Tijd om te ontdekken wat je altijd in je had.

Veel mensen komen bij mij omdat ze het gevoel hebben ‘vast te zitten’ of omdat het niet lukt voluit te leven, ergens voelen ze een rem. Hierdoor hebben ze bijvoorbeeld moeite met grenzen aangeven of ontstaan er relaties (professioneel of privé) die niet goed lopen.

Individuele begeleiding bestaat zowel uit een coachende kant (wat kan je nu en in de toekomst doen) als een therapeutische kant (waar komt je gedrag vandaag, wat heb je te helen voor je uit een patroon kan stappen).

Soms denken mensen dat aan de slag gaan met jezelf iets egocentrisch is. Maar het proces helpt je juist om je liefdevol te verbinden met de wereld, je ontdekt overtuigingen die tussen jou en de wereld instaan. Steeds gaat het om de beweging naar binnen en van binnen naar buiten, in contact met de anderen. Mentale gezondheid en ontwikkeling kunnen niet zonder gemeenschap. Welke taak heb jij in de wereld? En waar wil meer uitreiken naar je omgeving?

Werkwijze

Mijn werkwijze is gebaseerd op Transactionele Analyse, NLP, systemisch werk. Ik geloof dat het vergroten van bewustzijn en liefde de belangrijkste pijlers van heling en zingeving zijn. 

Mijn werk met jou begint met een vraag, een worsteling, een probleem of een doel. We formuleren een duidelijk doel.

Ik begeleid jou in het bewust worden van oude patronen, gedachten, ideeën die niet meer werken. Ik let op je woorden, maar we werken ook met je lijf, ervaringsgericht. We ontdekken een welke beweging jou bevrijdt en formuleren nieuwe perspectieven en nieuwe gereedschappen die jou helpen om je doel te bereiken. We werken aan contact met je gevoel. Waarom voel je wat je voelt? Of waarom voel je juist niets? Begrip voor oude gevoelens helpt je om wat je nu voelt goed te interpreteren en adequaat in te zetten. Uit de oude patronen of pijn formuleren we helende bewegingen, bronnen van kracht. Aan het einde geef ik soms huiswerk mee.

Het fijne van individuele begeleiding is dat het heel effectief kan zijn, zeker omdat iemand anders vaak sneller blinde vlekken ontdekt, nieuwe perspectieven geeft. Maar ook omdat je oude ideeën soms zo hardnekkig zijn dat je denkt dat ze ‘nou eenmaal zo zijn’. Het levert je in korte tijd (tussen de 3 en 10 sessies) inzicht op in hoe je autonomer kan handelen en geeft je nieuwe perspectieven. In Deventer, op je werk, maar ook online.

Je bent welkom!

Thema’s waar ik veel mee werk

  • Een sessie duurt 60 tot 75 minuten.
  • De wachttijd is maximaal een maand, neem contact op als het urgent is.
  • In mijn praktijk: Bergstraat 45, Deventer.
  • Online: Google Meets, op verzoek ook via Teams

Afspraak maken? Of meer vragen?

Stuur je gerust een e-mail naar pieter@superblijvrij.nl

Je kan ook direct een belafspraak met mij plannen om kennis te maken en om vragen te stellen (15 min).

Code/Voorwaarden

Alles wat we bespreken is vertrouwelijk. Ik ben deelnemer aan de Ethische Code van Phoenix Opleidingen te Utrecht.

De code en klachtenprocedure kan je vinden op superblijvrij.nl/contact

Algemene voorwaarden kan je vinden op superblijvrij.nl/algemene-voorwaarden/

Anderen over mij

Tijdens mijn deeltijdstudie Toegepaste Psychologie kreeg ik de gelegenheid om een consult bij Pieter te krijgen. Met mijn nieuwsgierige aard greep ik deze kans met beide handen aan en wat was ik onder de indruk. Een consult bij Pieter is een echte aanrader! Op een leuke, open, directe en respectvolle manier wist hij ontzettend snel in één gesprek tot de kern te komen van mijn vraagstuk. Het consult heeft mij veel gebracht, veel inzichten maar ook nieuwe vragen waar ik mee verder kon, dank daarvoor!
Stella Drissen
Apeldoorn
Our sessions together helped me a lot to overcome some of the challenges I was facing. He is able to immediately tune in to your worldview, grasp what you are struggling with, and show you not only that he perfectly understands how you feel but also why you feel like that. Eureka! Working towards improving yourself is so much easier then! Pieter is simply a great coach and definitely someone you can trust with your most personal issues, because he genuinely cares about people. He will help you become a stronger, more confident, better person, and you will have so much fun in the process!!!
Luis Janeiro
Bonn
Jij bent écht een mooie goede betrouwbare eerlijke zachtmoedige therapeut, die eigen schaduwen en issues kent. Die ongemakkelijkheid en onzekerheid kan (ver)dragen en dus veiligheid biedt.
Diane​
Manager bedrijfsvoering in de zorg​
Pieter is iemand die goed aanvoelt waar mijn behoefte ligt. Tijdens gesprekken is hij heel flexibel; als het onderwerp ineens verandert kan hij daar goed op inspelen. Hij maakt problemen concreet en zorgt ervoor dat ook ik - een zeer gesloten persoon - over mijn emoties kan praten. Ik heb veel aan de gesprekken met hem gehad.
Steven
Utrecht
Na een periode met net even teveel ballen in de lucht kwam Pieter op mijn pad. Dat heeft me veel gebracht. In vijf persoonlijke sessies heeft hij me bevrijd van het onmachtige gevoel dat ik steeds vaker kreeg. Ik kan nu veel beter bij mijn gevoel komen en van daaruit handelen. Dat klinkt misschien 'soft', maar zo heb ik het niet ervaren èn het heeft mij enorm geholpen. Pieter is toegankelijk en stemt goed af voordat hij een passende oefening of werkvorm kiest. Daardoor hebben we in korte tijd veel bereikt, waar ik nu nog steeds dankbaar gebruik van maak, in de dagelijkse praktijk, maar ook in de trainingen en workshops die ik geef binnen en buiten het onderwijs. Zelfs als het allemaal 'lekker loopt', ben ik ervan overtuigd dat Pieter van betekenis kan zijn. Meer info? Neem gerust contact met me op!
Pieter heeft mij erg goed begeleid in het duidelijk krijgen van waar ik stond en wat ik eigenlijk wil. Ik kan nu verder en kijk uit naar de volgende stappen. Hij luistert goed en is flexibel en kundig in zijn aanpak en ik vind hem ook nog een warm en prettig mens.
Bij Pieter voelde ik mij direct op mijn gemak. Hij heeft een fijne praktijkruimte in een authentiek pand in de Deventer binnenstad. De kinderfietsjes en schoenen bij de voordeur gaven me een huiselijk gevoel. Alles aan Pieter is echt, niks namaak. Hij geeft zichzelf helemaal, zijn energie werkt aanstekelijk. Het voelde soms als spreken met mijn beste kameraad. Ik was vastgelopen in mijn werk en worstelde met zelfvertrouwen. Pieter komt heel snel tot de kern, is een uitstekende analyticus. Geen omhaal van woorden, niet zweverig, hij spreekt duidelijke en begrijpelijke taal, helpt je om inzicht te krijgen. Als een echte 'stand upper' speelt hij in op wat voorbij komt, en improviseert daar verfrissende en energieke oefeningen bij. Pieter heeft mij (mijzelf) beter later voelen!
Sander van der Kous
Deventer