Pieter

Ik ben gek op patronen. En waar vind je nou mooiere patronen dan in de natuur? Daarom ben ik natuurkunde gaan studeren, de wetmatigheden van de natuur leiden vaak tot mooie vragen over het bestaan. Wij kunnen uitzoomen naar het grootste en inzoomen naar het kleinste en ieder perspectief leert ons iets over onze plaats. Jarenlang heb ik als adviseur gewerkt op het gebied van energie- en klimaatbeleid, omdat ik de vraag hoe wij op een duurzame manier met onze planeet, ons thuis kunnen omgaan een van de belangrijkste vragen van deze tijd vind. Dat vind ik nog steeds. Maar ik zag steeds meer dat alleen technische antwoorden niet voldoende zijn om vooruit te komen. 

Er is veel meer nodig dan informatie. Het gaat over elkaar ontmoeten. En echt iemand ontmoeten vraagt zelfkennis, kennis over hoe je luistert en van wat je echt voelt. Want in de ontmoeting met een ander komt je jezelf tegen, ook je minder goede kanten. Het vraagt inzicht in welke overtuigingen in de weg staan van een ontmoeting. 

En ik merkte ook dat ik het een sluimerend gevoel kreeg dat ik niet deed wat ik wilde, dat het me niet lukte om bezield te leven. Ik was altijd druk met werk en ik snapte niet waarom het maar druk bleef, ik steeds weer ja zei tegen iets wat ik niet belangrijk of leuk vond. Ik zat vast, ‘iets’ blokkeerde mij. 

Via verschillende mensen kwam ik in aanraking met Phoenix Opleidingen en begon ik aan een driejarige opleiding.

 Ik kwam erachter dat dat hoofd van mij niet alleen een behulpzaam middel was om problemen op te lossen, maar dat ik er ook in vluchtte, uit het hart. Ik kwam erachter hoe de bagage uit mijn vroege jeugd nog steeds bijdroeg aan dat gevoel ‘geblokkeerd’ te zijn. En hoe de inzichten en het weer in contact komen met gevoelens mij bevrijdden. En ik kwam erachter dat ik goed was in het begeleiden van anderen.

Ik begon collega’s te begeleiden en ook mensen buiten mijn werk. En steeds meer ontdekte ik wat ik wilde doen. Werken met de ziel (ik had vroeger niet gedacht dat ik zoiets zou zeggen). En ik vind het zo bevredigend om te zien dat ik daarin echt iets kan betekenen.

Lees hier een interview met mij in De Stentor (hier een pdf).

 

LOGO deeln.EC 310x154
Ik ben aangesloten bij de Ethische Code van Phoenix Opleidingen.

Iets anders

Soms treed ik op als stand-up comedian. Hier kan je mijn speellijst vinden:

http://www.burohaug.nl/pieter-van-breevoort/ 

 

En hier kan je je inschrijven op de mailinglijst om op de hoogte te blijven van optredens:

Anderen over mij

Tijdens mijn deeltijdstudie Toegepaste Psychologie kreeg ik de gelegenheid om een consult bij Pieter te krijgen. Met mijn nieuwsgierige aard greep ik deze kans met beide handen aan en wat was ik onder de indruk. Een consult bij Pieter is een echte aanrader! Op een leuke, open, directe en respectvolle manier wist hij ontzettend snel in één gesprek tot de kern te komen van mijn vraagstuk. Het consult heeft mij veel gebracht, veel inzichten maar ook nieuwe vragen waar ik mee verder kon, dank daarvoor!
Stella Drissen
Apeldoorn
Our sessions together helped me a lot to overcome some of the challenges I was facing. He is able to immediately tune in to your worldview, grasp what you are struggling with, and show you not only that he perfectly understands how you feel but also why you feel like that. Eureka! Working towards improving yourself is so much easier then! Pieter is simply a great coach and definitely someone you can trust with your most personal issues, because he genuinely cares about people. He will help you become a stronger, more confident, better person, and you will have so much fun in the process!!!
Luis Janeiro
Bonn
Pieter is iemand die goed aanvoelt waar mijn behoefte ligt. Tijdens gesprekken is hij heel flexibel; als het onderwerp ineens verandert kan hij daar goed op inspelen. Hij maakt problemen concreet en zorgt ervoor dat ook ik - een zeer gesloten persoon - over mijn emoties kan praten. Ik heb veel aan de gesprekken met hem gehad.
Steven
Utrecht

Als je met mij werkt:

  • Ontdek je oude, (onbewuste) patronen en ideeën die je nu in de weg zitten
  • Formuleer je bevrijdende perspectieven
  • Leer je helder communiceren
  • Leer je je bevrijden van die oude patronen
  • Voel je je autonomer

Opleidingen

Opleidingen

Professionele communicatie – Phoenix opleidingen

Transactionele Analyse, Neuro-Linguïstisch Programmeren en Systemisch Werken.  Gecertificeerd NLP-Practitioner.

Systemisch Werken – Phoenix opleidingen

Systemische interventies bij mensen, groepen en organisaties.
 

Counselor – Institut de Pratiques Philosophiques 

  • Filosofie in bedrijven en organisaties: begeleiding van denkprocessen in groepen. Evaluatie van “kritische” competenties van individuen. 
  • De kunst van het vragenstellen.
  • Persoonlijke ontwikkeling: het ontwikkelen van zelfbewustzijn door filosofische technieken.

Workshops

Omgaan met Angst, Woede Weerstand – Phoenix opleidingen

Mannen en seksualiteit – Phoenix opleidingen

Aanraken met het woord, over werken met verbale technieken – Piet Weisfelt

Waarom stenen niet dansen, over gezond en ongezond omgaan met gevoelens – Piet Weisfelt

De vlucht uit het bestaan, over psychoses – Piet Weisfelt

Aanbod

Ik werk zowel online als individueel. 

Van Expert Naar Autoriteit (online programma)

Heb je het gevoel elke keer weer in de zelfde val te lopen als je te veel op je bord hebt? Wil je meer ruimte voor wat jij belangrijk vind, Vaak proberen we dit op te lossen met wat handige ‘trucjes’ en tools. Maar dit werkt vaak niet, omdat de oorzaken vaak dieper liggen dan je denkt. De sleutel zit hem in de oude, soms onbewuste, ideeën en hoe je hierover communiceert. In dit programma leer je die ideeën weer te zien, leer je effectiever communiceren en ontwikkel je meer (professionele) vrijheid en contact met je wil.

IMG_0762_cropped2

Individuele begeleiding

Het begint met een vraag, een worsteling, een probleem of een doel. We formuleren een duidelijk doel. Ik begeleid jou in de ontdekking van oude patronen, gedachten, ideeën die niet meer werken. We ontdekken een welke beweging jou bevrijd en formuleren nieuwe perspectieven en nieuwe tools die jou gaan helpen om je doel te bereiken. Het fijne van individuele begeleiding is dat het heel effectief kan zijn, zeker omdat iemand anders vaak sneller blinde vlekken ontdekt, nieuwe perspectieven geeft. Maar ook omdat je oude ideeën soms zo hardnekkig zijn dat je denkt dat sommige ze ‘nou eenmaal zo zijn’. Het levert je in korte tijd veel autonomie en nieuwe perspectieven op.

Communiceren met...

Je kan je van alles voornemen, maar als je soms in een moeilijk gesprek zit, dan doe je weer ‘het oude’. Samen met trainingsactrice Lilian Bakker bieden we je een omgeving om moeilijke gesprekken te oefenen. Gesprekken die moeizaam zijn, gespannen, of gesprekken waarin je bang bent toch weer te makkelijk toe te geven. Ik geef je feedback over nieuwe perspectieven, andere houdingen, maar ook over wat voor grotere systemen ik zie die een rol kunnen spelen: familieverhoudingen, organisatiecultuur en verborgen afspraken.