Podcast 47. Schreeuwen en dansen als een krijger en samenzweren binnen een relatie

Nathan was voor het eerst op een ‘mannending‘ en moest door heel wat ongemak heen. Zo is dansen en schreeuwen niet zijn forte, maar evengoed kwam hij rijk, kalm, energiek en verzadigd van ‘Krijgerswerk’ vandaan. Het bijzondere hiervan is, is dat je als deelnemer in een verhaal stapt. En in een verhaal kan alles.  Iedere man bij wie het stokt, en bij wie het mag stromen, zou wel zo’n workshop kunnen doen.

Pieter keert weer opgeladen terug van opleidingsdagen en werd weer met zijn neus op alle misverstanden over liefde en relaties gedrukt.

Naar aanleiding van de perikelen bij NOS Sport kunnen ze het het gerust over Tom Egbers hebben, maar het is interessanter waarom liefdespartners het ‘in een donkere periode’ buiten de deur gaan zoeken. Pieter weet als relatietherapeut dat stellen elkaar de eerste periode vinden in een ‘collusie’, een samenzwering waarbij ze onbewust de ander hun eigen gemis laten aanvullen, en uiteraard andersom het het gemis van de ander goed maken. Maar wat gebeurt er als een van de twee z’n eigen gemis heeft gefixed, daarin volwassen is geworden? Dan kan de ander nog wel eens van de kaart raken. Dat zijn de momenten waarop overspel vaak plaatsvindt. 
We bespreken wat stellen kunnen doen om met overspel en collusie aan de slag te gaan. Hoewel overspel niet in elke relatie speelt, speelt collusie haast altijd op een bepaalde manier. Belangrijk dus om bewust te worden van deze patronen.

Luister hier (spotify): https://open.spotify.com/episode/4CVHtO7PzWIoecB6MeRoS9?si=IliZREFWSMCBGhN8NrA3pw&nd=1

Of hier (andere platforms): https://www.buzzsprout.com/1538116/12509745

Zit je relatie in een crisis of wil je je relatie eens onderzoeken, verbeteren of verdiepen? Neem gerust contact op: http://superblijvrij.nl/relatietherapie/