Aanbod

Ik bied effectieve begeleiding zodat jij meer (professionele) autonomie ontwikkelt en in contact komt met wat jij echt wil. Je ontdekt hoe vrij en sterk samengaan.

Je bent iemand die goed kan denken, veel in zijn hoofd zit. Je worstelt met tijdsdruk, met je eigen grenzen en hoe je hierover kan communiceren. Want je bent ook loyaal. Soms mis je intuïtie.

Je wilt meer ruimte voor jezelf, voor wat jij wil, maar wat wil je? Je wil is vaak ondergesneeuwd in alles wat je kan en moet. Je voelt druk en je vraagt je af waarom je steeds weer in dezelfde ‘val’ loopt: van weer ja zeggen tegen iets waar je niet in gelooft of waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.

Ik heb hier zelf ook mee geworsteld in mijn werk als onderzoeker/adviseur op het gebied van energiebeleid, waar ik te maken had met overheden, NGO’s, bedrijven, collega’s en managers. Ik probeerde allerhande handige ‘tools’ maar vaak zat ik in een situatie waarin ik bijvoorbeeld weer een rapport zat af te maken terwijl ik eigenlijk met mijn kinderen in de speeltuin wilde zitten. Tijdens mij studie tot therapeut/begeleider kwam ik erachter hoe oude patronen en oude, onbewuste ideeën mij in de weg zaten. Dit inzien is een eerste stap, maar soms moet er ook nog iets hersteld worden, een oud idee moet vervangen worden door een nieuw bevrijdend idee. Het contact met gevoel moet worden hersteld, welke gevoelens zijn ‘oud’ en welke horen bij het nu? Deze stappen nemen kunnen burn-outs en oververmoeidheid voorkomen, maar nog belangrijker: ze helpen je meer vervulling te vinden en je vrijer voelen. 

Als jij deze stappen wil zetten, kijk dan hieronder. Ik geef heldere, fundamentele, maar vooral praktische inzichten.

Als je met mij werkt leer je autonomer handelen, helder communiceren en kom je meer in contact met je gevoelens en je wil.

Online programma Van Expert Naar Autoriteit

Heb je op je werk het gevoel elke keer weer in dezelfde val te lopen als je te veel op je bord hebt? Wil je meer ruimte voor wat jij belangrijk vindt? Weet je niet waar je heen wil met je carrière? Vaak proberen we dit op te lossen met wat handige ‘trucjes’ en tools. Maar dit werkt vaak niet, omdat de oorzaken vaak dieper liggen dan je denkt. De sleutel zit hem in de oude, soms onbewuste, ideeën en hoe je hierover communiceert. In dit programma leer je die ideeën weer te zien, leer je effectiever communiceren en ontwikkel je meer (professionele) vrijheid en contact met je wil.

Individuele begeleiding

Het begint met een vraag, een worsteling, een probleem of een doel. We formuleren een duidelijk doel. Ik begeleid jou in de ontdekking van oude patronen, gedachten, ideeën die niet meer werken. Ik let op je woorden, maar we werken ook met je lijf, ervaringsgericht. We ontdekken een welke beweging jou bevrijdt en formuleren nieuwe perspectieven en nieuwe tools die jou helpen om je doel te bereiken. We werken aan contact met je gevoel. Waarom voel je wat je voelt? Of waarom voel je juist niets? Begrip voor oude gevoelens helpt je om wat je nu voelt goed te interpreteren en adequaat in te zetten. Uit de oude patronen of pijn formuleren we helende bewegingen, bronnen van kracht. Het fijne van individuele begeleiding is dat het heel effectief kan zijn, zeker omdat iemand anders vaak sneller blinde vlekken ontdekt, nieuwe perspectieven geeft. Maar ook omdat je oude ideeën soms zo hardnekkig zijn dat je denkt dat ze ‘nou eenmaal zo zijn’. Het levert je in korte tijd (meestal niet meer dan 10 sessies) inzicht op in hoe je autonomer kan handelen en geeft je nieuwe perspectieven. In Deventer, op je werk, maar ook via Skype/Teams.

Communiceren met ... (training)

Je kan je van alles voornemen, maar als je soms in een moeilijk gesprek zit, dan doe je weer ‘het oude’. Samen met trainingsactrice Lilian Bakker bieden we je een omgeving om moeilijke gesprekken te oefenen. Gesprekken die moeizaam zijn, gespannen, of gesprekken waarin je bang bent toch weer te makkelijk toe te geven. Ik geef je feedback over nieuwe perspectieven, andere houdingen, maar ook over wat voor grotere systemen ik zie die een rol kunnen spelen: familieverhoudingen, organisatiecultuur en verborgen afspraken.

Als je met mij werkt: