Ontdekken hoe vrij en sterk samengaan.

Ik bied effectieve begeleiding zodat jij meer (professionele) autonomie ontwikkelt en in contact komt met wat jij echt wil.

Je bent iemand die goed kan denken, veel in zijn hoofd zit. Je worstelt met tijdsdruk, met je eigen grenzen en hoe je hierover kan communiceren. Want je bent ook loyaal. Soms mis je intuïtie.

Je wilt meer ruimte voor jezelf, voor wat jij wil, maar wat wil je? Je wil is vaak ondergesneeuwd in alles wat je kan en moet. Je voelt druk en je vraagt je af waarom je steeds weer in dezelfde ‘val’ loopt: van weer ja zeggen tegen iets waar je niet in gelooft of waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.

Oude patronen en oude, onbewuste – maar soms ook bewuste ideeën moeten we onder ogen komen. Ik ook. Dit inzien is een eerste stap, maar soms moet er ook nog iets hersteld worden, een oud idee moet vervangen worden door een nieuw bevrijdend idee.

Het contact met gevoel moet worden hersteld, welke gevoelens zijn ‘oud’ en welke horen bij het nu? Deze stappen nemen kunnen burn-outs en oververmoeidheid voorkomen, maar nog belangrijker: ze helpen je meer vervulling te vinden en je vrijer voelen. 

Als jij deze stappen wil zetten, kijk dan hieronder. Ik geef heldere, fundamentele, maar vooral praktische inzichten.

Voor een leven dat betekenisvol is en in verbinding met de wereld. 

Als je met mij werkt:

Individuele begeleiding

Het begint met een vraag, een worsteling, een probleem of een doel. We formuleren een duidelijk doel. Ik begeleid jou in de ontdekking van oude patronen, gedachten, ideeën die niet meer werken. Ik let op je woorden, maar we werken ook met je lijf, ervaringsgericht. We ontdekken een welke beweging jou bevrijdt en formuleren nieuwe perspectieven en nieuwe tools die jou helpen om je doel te bereiken. We werken aan contact met je gevoel. Waarom voel je wat je voelt? Of waarom voel je juist niets? Begrip voor oude gevoelens helpt je om wat je nu voelt goed te interpreteren en adequaat in te zetten. Uit de oude patronen of pijn formuleren we helende bewegingen, bronnen van kracht. Het fijne van individuele begeleiding is dat het heel effectief kan zijn, zeker omdat iemand anders vaak sneller blinde vlekken ontdekt, nieuwe perspectieven geeft. Maar ook omdat je oude ideeën soms zo hardnekkig zijn dat je denkt dat ze ‘nou eenmaal zo zijn’. Het levert je in korte tijd (meestal niet meer dan 10 sessies) inzicht op in hoe je autonomer kan handelen en geeft je nieuwe perspectieven. In Deventer, op je werk, maar ook via Skype/Teams.

Thema’s waar ik veel mee werk:

  • Coaching op persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • Relatievraagstukken (ook begeleiding voor koppels)
  • ‘Vastlopen’, zowel privé als op je werk
  • Stress, burn-outs
  • Verloren levenszin
  • Zelfkritiek

Training Tijdvretende Patronen en Persoonlijk Leiderschap

Jouw patronen bepalen hoeveel stress je hebt. En ook hoeveel ruimte om voluit te leven.
Denk niet ‘het hoort erbij’, al die drukte. Ja, veel werk is soms wat het is, maar vaker is er iets dat je niet ziet.
Deze training gaat dus over hoe jouw gedachtenpatronen en hoe je communiceert bijdragen aan werkdruk en het ervaren van stress. En dit heeft een grotere invloed op je dan je denkt! Je leert jouw
patronen ontdekken en de stappen die je kan nemen om de patronen te veranderen. Je kan de inzichten gelijk inzetten.

Training Boosheid Als Bron

Boosheid hebben we vaak afgeleerd.
Maar boosheid brengt ons in contact met wie wij zijn, wat wij wel en niet willen.

Boosheid laten zien is jezelf laten zien.
Boosheid en liefde kunnen ook niet zonder elkaar.
En de energie die je voelt bij boosheid is ook levensenergie.

Ik wil jou meer inzicht bieden in de functies van boosheid zodat je gezonde en ongezonde boosheid beter leert kennen. Zodat je je eigen grenzen beter kan ervaren en kan laten zien. En meer levensenergie en liefde kan voelen.

Programma van Expert Naar Autoriteit

Heb je op je werk het gevoel elke keer weer in dezelfde val te lopen als je te veel op je bord hebt? Wil je meer ruimte voor wat jij belangrijk vindt? Weet je niet waar je heen wil met je carrière? Vaak proberen we dit op te lossen met wat handige ‘trucjes’ en tools. Maar dit werkt vaak niet, omdat de oorzaken vaak dieper liggen dan je denkt. De sleutel zit hem in de oude, soms onbewuste, ideeën en hoe je hierover communiceert. In dit programma leer je die ideeën weer te zien, leer je effectiever communiceren en ontwikkel je meer (professionele) vrijheid en contact met je wil.