Ontdekken hoe vrij en sterk samengaan.

Ik bied effectieve begeleiding zodat jij meer (professionele) autonomie ontwikkelt en in contact komt met wat jij echt wil.

Je bent iemand die goed kan denken, veel in zijn hoofd zit. Je worstelt met tijdsdruk, met je eigen grenzen en hoe je hierover kan communiceren. Want je bent ook loyaal. Soms mis je intuïtie.

Je wilt meer ruimte voor jezelf, voor wat jij wil, maar wat wil je? Je wil is vaak ondergesneeuwd in alles wat je kan en moet. Je voelt druk en je vraagt je af waarom je steeds weer in dezelfde ‘val’ loopt: van weer ja zeggen tegen iets waar je niet in gelooft of waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.

Oude patronen en oude, onbewuste – maar soms ook bewuste ideeën moeten we onder ogen komen. Ik ook.

 

Dit inzien is een eerste stap, maar soms moet er ook nog iets hersteld worden, een oud idee moet vervangen worden door een nieuw bevrijdend idee.

Het contact met gevoel moet worden hersteld, welke gevoelens zijn ‘oud’ en welke horen bij het nu? Deze stappen nemen kunnen burn-outs en oververmoeidheid voorkomen, maar nog belangrijker: ze helpen je meer vervulling te vinden en je vrijer voelen. 

Als jij deze stappen wil zetten, kijk dan hieronder. Ik geef heldere, fundamentele, maar vooral praktische inzichten.

Voor een leven dat betekenisvol is en in verbinding met de wereld. 

Als je met mij werkt:

Hieronder vind je overzicht van mijn aanbod voor individuen. Ik geef ook trainingen voor organisaties, gericht op persoonlijke effectiviteit, communicatie en stress. Vooral in organisaties met werknemers die analytisch sterk zijn. Mail me voor de mogelijkheden: pieter@superblijvrij.nl

Individuele begeleiding

Het begint met een vraag, een worsteling, een probleem of een doel. We formuleren een duidelijk doel. Ik begeleid jou in de ontdekking van oude patronen, gedachten, ideeën die niet meer werken. Ik let op je woorden, maar we werken ook met je lijf, ervaringsgericht. We ontdekken een welke beweging jou bevrijdt en formuleren nieuwe perspectieven en nieuwe tools die jou helpen om je doel te bereiken. We werken aan contact met je gevoel. Waarom voel je wat je voelt? Of waarom voel je juist niets? Begrip voor oude gevoelens helpt je om wat je nu voelt goed te interpreteren en adequaat in te zetten. Uit de oude patronen of pijn formuleren we helende bewegingen, bronnen van kracht. Het fijne van individuele begeleiding is dat het heel effectief kan zijn, zeker omdat iemand anders vaak sneller blinde vlekken ontdekt, nieuwe perspectieven geeft. Maar ook omdat je oude ideeën soms zo hardnekkig zijn dat je denkt dat ze ‘nou eenmaal zo zijn’. Het levert je in korte tijd (meestal niet meer dan 10 sessies) inzicht op in hoe je autonomer kan handelen en geeft je nieuwe perspectieven. In Deventer, op je werk, maar ook via Skype/Teams.

Thema’s waar ik veel mee werk:

  • Coaching op persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • Relatievraagstukken (ook begeleiding voor koppels)
  • ‘Vastlopen’, zowel privé als op je werk
  • Stress, burn-outs
  • Verloren levenszin
  • Zelfkritiek

Online programma Superblijvrij met Zelfkritiek

Online, modules in je eigen tijd, inclusief individuele begeleiding..

Met mijn cliënten werk ik veel met zelfkritiek en ik merk dat ze milder naar zichzelf worden en meer bewustzijn krijgen als ze met mij werken.

Een aantal modellen, inzichten en processen in de
ontwikkeling van een mens deel ik vaak omdat ik weet dat ze bijdragen aan meer zelfinzicht. En mildheid.

Dit heb ik samengebracht in een programma! Alles valt hier op z’n plek. Je leert over het ontstaan van de interne criticus. Over de rol van coping, loyaliteit, onderdrukte emoties en verwarringen. Je ontdekt welke stappen je kan nemen om die verstrikkingen onder ogen te komen. Je vergroot je bewustzijn.

En natuurlijk bevat het programma veel manieren om gezond om te gaan met die stem in je hoofd.

Programma voor professionele ontwikkeling:
Van Expert Naar Autoriteit

Online, modules in je eigen tijd, inclusief wekelijkse online Q&A’s

In dit programma ontwikkel je persoonlijke effectivitieit, Heb je op je werk het gevoel elke keer weer in dezelfde val te lopen als je te veel op je bord hebt? Wil je meer ruimte voor wat jij belangrijk vindt? Weet je niet waar je heen wil met je carrière? Vaak proberen we dit op te lossen met wat handige ‘trucjes’ en tools. Maar dit werkt vaak niet, omdat de oorzaken vaak dieper liggen dan je denkt. De sleutel zit hem in de oude, soms onbewuste, ideeën en hoe je hierover communiceert. In dit programma leer je die ideeën weer te zien, leer je effectiever communiceren en ontwikkel je meer (professionele) vrijheid en contact met je wil.

Online training Boosheid Als Bron

Boosheid hebben we vaak afgeleerd.

Maar boosheid brengt ons in contact met wie wij zijn, wat wij wel en niet willen.

Boosheid laten zien is jezelf laten zien.
Boosheid en liefde kunnen ook niet zonder elkaar.
En de energie die je voelt bij boosheid is ook levensenergie.

Ik wil jou meer inzicht bieden in de functies van boosheid zodat je gezonde en ongezonde boosheid beter leert kennen. Zodat je je eigen grenzen beter kan ervaren en kan laten zien. En meer levensenergie en liefde kan voelen.