In organisaties

Ik geef met veel plezier trainingen, ook in organisaties, en heb als doel om groepen met een groter bewustzijn en meer openheid te laten communiceren en samenwerken.

Wil je weten wat ik voor jouw organisatie kan doen? Stuur je gerust een e-mail naar pieter@superblijvrij.nl.

Werkwijze en achtergrond

Mijn werkwijze is gebaseerd op Transactionele Analyse, NLP, systemisch werk, lichaamswerk en werken met liefdesenergie. Dit betekent dat ik expliciet met liefde werk, waarbij in de ontmoeting zorgvuldig de grens wordt gezocht. Dit klinkt vaag maar ik merk dat het in ervaringswerk heel helder voelbaar is, zelfs voor de meest rationele mensen.

Ik ben opgeleid als natuurkundige en ik ken de weg goed die gaat van hoofd, naar hoofd en hart, en kan hierdoor goed aansluiten bij waar mensen zijn in dit proces. Ik heb in Nederland, Londen en Beijing gewerkt als consultant op het gebied van energie- en klimaatbeleid en voerde opdrachten uit voor overheden, NGO’s en multinationals in de EU, Afrika, Azië. Zo heb ik veel werkomgevingen en culturen leren kennen. Ook was ik comedian bij Club Haug en won in 2016 de Comedy Talent Award, de grootste stand up comedy wedstrijd van Nederland. Waar het dient, breng ik humor en contrasten aan in mijn werk als trainer en begeleider.

Wat voor soort trainingen geef ik?

De trainingen die ik geef raken altijd aan de thema’s grenzen, liefde, verlangens, boosheid, contact en zingeving. Ik organiseer trainingen met open inschrijving en incompany trajecten.

Een aantal voorbeelden van trainingen die ik zelf aanbied en heb aangeboden zijn:

  • Boosheid als Bron: Over gezonde boosheid en het ontwikkelen van grensbesef en contact op de grens.
  • Tijdvretende valkuilen: Over ‘drivers’, een concept uit de TA, dat mensen kunnen gebruiken om snel te begrijpen waarom mensen over hun grenzen gaan.
  • Communiceren in complexe situaties: Over het ontwikkelen van nieuwe opties in interacties die je moeilijk vindt.
  • Conflict, communicatie en leiderschap: Over het verdiepen van echte ontmoetingen en gezonde conflicten. Wat houden mensen achter in de ontmoeting, wat eigenlijk op tafel gelegd moet worden?

Voor organisatie verzorg ik ook op maat gemaakte trainingen en trajecten, ook met individuele begeleiding. In de voorbereiding let ik erop dat de doelstellingen aansluiten bij waar een organisatie is. Als dit niet zo is, zal ik dit altijd laten weten. Niemand is gediend bij trajecten die niet kunnen landen.

Ik werk altijd ervaringsgericht: mijn trainingen bevatten veel oefeningen waar mensen in ervaringen de theorie integreren. Mensen onthouden hun ervaringen beter, en voelen ook beter hoe ze in elkaar zitten en welke bewegingen bevrijdend zijn. Ook krijgen fysieke ervaringen die belangrijk zijn in ontmoetingen, maar vaak nog geen woorden hebben, een plek en een betekenis.

Ik werk met humor waar het kan en merk dat ik ook toegankelijk ben voor mensen die wat allergisch zijn voor softe of zweverige concepten. Verder krijg ik terug dat mensen zich snel door mij op een wezenlijk niveau gezien voelen. Vaak hebben ze tijdens de intake al het gevoel dat ze veel nieuwe inzichten hebben.

Organisaties en leiders zijn niet gezond zonder liefde en bewustzijn

Zoals alles wat er toe doet, gedijt leiderschap in liefde en bewustzijn. Bewustzijn hoe oude patronen doorwerken in gevoel, communicatie en wat dit voor effect heeft op de organisatie.

Bewustzijn over wat je plek is, weet wat je beneden, boven en naast je moet halen. En bewustzijn over de eigen ethiek en zingeving. Het helder kunnen waarnemen hoe de binnen- en buitenwereld elkaar beïnvloeden, het durven kijken naar wat je liever weg filtert en durven kijken naar wat er op de onderlaag aanwezig is. Zonder dit bewustzijn, kunnen zaken die je liever in de schaduw houdt doorwerken in hoe je een team of organisatie inricht en aanstuurt. Denk aan leiders die een zelfsturend team stimuleren, maar hiermee onbewust vluchten van hun eigen plek als leider. Waar het hardst geduwd en getrokken wordt is bewuste waarneming noodzakelijk. Dit wordt onder druk vaak vergeten.

Ik werk met organisaties aan dit bewustzijn en ontdek met mensen wat er voor wezenlijke dingen spelen.

Hier kan je meer lezen over mijn achtergrond.

Afspraak maken? Of meer vragen?

Stuur je gerust een e-mail naar pieter@superblijvrij.nl.

Je kan ook direct een belafspraak met mij plannen om kennis te maken en om vragen te stellen (15 min).

Anderen over mij

Tijdens mijn deeltijdstudie Toegepaste Psychologie kreeg ik de gelegenheid om een consult bij Pieter te krijgen. Met mijn nieuwsgierige aard greep ik deze kans met beide handen aan en wat was ik onder de indruk. Een consult bij Pieter is een echte aanrader! Op een leuke, open, directe en respectvolle manier wist hij ontzettend snel in één gesprek tot de kern te komen van mijn vraagstuk. Het consult heeft mij veel gebracht, veel inzichten maar ook nieuwe vragen waar ik mee verder kon, dank daarvoor!
Stella Drissen
Apeldoorn
Our sessions together helped me a lot to overcome some of the challenges I was facing. He is able to immediately tune in to your worldview, grasp what you are struggling with, and show you not only that he perfectly understands how you feel but also why you feel like that. Eureka! Working towards improving yourself is so much easier then! Pieter is simply a great coach and definitely someone you can trust with your most personal issues, because he genuinely cares about people. He will help you become a stronger, more confident, better person, and you will have so much fun in the process!!!
Luis Janeiro
Bonn
Jij bent écht een mooie goede betrouwbare eerlijke zachtmoedige therapeut, die eigen schaduwen en issues kent. Die ongemakkelijkheid en onzekerheid kan (ver)dragen en dus veiligheid biedt.
Diane​
Manager bedrijfsvoering in de zorg​
Pieter is iemand die goed aanvoelt waar mijn behoefte ligt. Tijdens gesprekken is hij heel flexibel; als het onderwerp ineens verandert kan hij daar goed op inspelen. Hij maakt problemen concreet en zorgt ervoor dat ook ik - een zeer gesloten persoon - over mijn emoties kan praten. Ik heb veel aan de gesprekken met hem gehad.
Steven
Utrecht
Na een periode met net even teveel ballen in de lucht kwam Pieter op mijn pad. Dat heeft me veel gebracht. In vijf persoonlijke sessies heeft hij me bevrijd van het onmachtige gevoel dat ik steeds vaker kreeg. Ik kan nu veel beter bij mijn gevoel komen en van daaruit handelen. Dat klinkt misschien 'soft', maar zo heb ik het niet ervaren èn het heeft mij enorm geholpen. Pieter is toegankelijk en stemt goed af voordat hij een passende oefening of werkvorm kiest. Daardoor hebben we in korte tijd veel bereikt, waar ik nu nog steeds dankbaar gebruik van maak, in de dagelijkse praktijk, maar ook in de trainingen en workshops die ik geef binnen en buiten het onderwijs. Zelfs als het allemaal 'lekker loopt', ben ik ervan overtuigd dat Pieter van betekenis kan zijn. Meer info? Neem gerust contact met me op!