Programma Van Expert Naar Autoriteit

Ontdek de patronen die je remmen en groei in overtuigingskracht.

Wil je dat je kwaliteiten meer gezien worden?

Wil je sterker in je schoenen staat?

Wil je meer ruimte voor wat er echt toe doet?

Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van (persoonlijk) leiderschap?

Heb je op je werk het gevoel elke keer weer in dezelfde val te lopen als je te veel op je bord hebt?

Misschien heb je vaardigheden ontwikkeld, of denk je dat je gewoon moet doorgaan, aanpakken, lijstjes afwerken. Misschien zeg je tegen jezelf dat sommige dingen er nou eenmaal bij horen.

Maar de onrust blijft, want de oorzaken liggen vaak dieper liggen dan je denkt. De sleutel zit hem in de oude, soms onbewuste, ideeën die vaak doorwerken in alles wat je doet én alles wat je laat. Waardoor je heel veel mogelijkheden niet ziet.

In het programma Van Expert Naar Autoriteit leer je die ideeën te herkennen, leer je effectiever communiceren en ontwikkel je meer (professionele) vrijheid en contact met je wil. Je werkt een half jaar met mij, met veel inzichten maar met een overzichtelijke wekelijkse belasting (1-2 uur per week).

Helder denken vraagt een helder gevoel

Je bent analytisch, je bent inhoudelijk sterk en je kan goed denken. Je hebt veel verantwoordelijkheden, maar ook ad-hoc vragen.
 
Mensen weten je te vinden. En misschien heb je het idee dat je de enige bent die bepaalde dingen kan doen en dat je dus wel ‘moet’, misschien heb je soms het gevoel dat je er alleen voor staat
 

Misschien heb je het gevoel dat je geleefd wordt. Maar krijg je ook de waardering? Zie je waar je heen wil groeien de komende jaren? Doet jouw organisatie of jouw sector wel genoeg met jouw kennis en vaardigheden?

Misschien heb je ook werkdruk proberen te verminderen door het gebruiken van productiviteitstools. Of bereidt je gesprekken tot in de puntjes voor omdat je echt wil overtuigen. Maar die oplossingen werken maar beperkt.

Zonder zelfinzicht, manieren om op jezelf te reflecteren en bewustzijn over hoe je denkt, voelt en communiceert, blijf je dolen. Van Expert naar Autoriteit biedt hier handvaten voor.

Als je beter begrijpt hoe je denkt en wat voor gedachtepatronen jij en andere mensen hebben, krijg je meer contact met je gevoel én met anderen.

Dan sta je sterker in je schoenen, kan je beter luisteren naar je eigen grenzen én kan je gaan onderzoeken wat je
echt wil.

Organisaties worden ook sterker als de ‘inhoudelijke’ mensen de kennis uit dit programma inzetten om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. De organisatie worden zinvoller en processen en communicatie zullen de inhoud beter dienen.

En dat is zo nodig: ik zie zoveel kennis en inzichten die breder gedeeld zouden moeten worden.

Ik zie té veel mensen die gefrustreerd zijn omdat ze zich niet gehoord voelen, ondanks al hun harde werk en hun expertise.

Mensen die zich miskend voelen omdat ze niet verder groeien. Of een burn-out krijgen. Beter communiceren over grenzen, meer zingeving en contact met je gevoel kan echt burn-outs voorkomen.

Het programma in het kort:

Je brengt diepgewortelde patronen in kaart en leert die van anderen te herkennen.

Je ontwikkelt je professionaliteit en persoonlijk leiderschap waardoor je effectiever communiceert en sterker in je schoenen staat.

Je leert gestructureerd te reflecteren over jezelf. Zonder het piekeren.

Ook als je je ontwikkelt in een management- of coachingsrol, geeft dit programma een ideaal overzicht van inzichten om goed te werken met mensen.

Vijf verdiepende en praktische modules.

Per module heb je maar 1 á 2 uur nodig en als je wil krijg je om de twee weken een mail met de juiste links. Dan heb je een herinnering én kan je gelijk aan de slag.

Voor de persoonlijke verdieping is er elke week een online sessie waar je aan kan deelnemen. Tijdens deze sessies kan je vragen stellen, kunnen we oefeningen doornemen en wordt je gecoacht. Deze sessie zijn echt verdiepend. Deze sessies zijn dé plek waar je nieuwe inzichten over jezelf krijgt, inzichten waar je wat mee kan.

Voor verdere verdieping is in het programma ook individuele coaching opgenomen.

Wat dit programma uniek maakt is dat het theorie combineert met korte Q&A’s in plaats van lange trainingsdagen. Hierdoor kan je constant de theorie toepassen in de praktijk en elke week nieuwe stappen formuleren. Hierdoor wordt alles snel concreet en helpen de nieuwe ervaringen je ook bij het ontwikkelen van blijvende patronen en een sterk bewustzijn.

Het leven en werk worden beter en makkelijker van gezond contact met gevoel en zelfinzicht. Ook voor mensen om je heen. Zowel privé als professioneel.

Waar bestaat het programma uit?

  Twee één-op-één sessies via Skype, Zoom, of bij mij in Deventer.

  Vijf modules, met in elke module:

  Een video over de theorie;

  oefeningen die je helpen de theorie om te zetten naar concrete acties;

  een cheatsheet met de theorie;

  verwijzingen bronnen voor verdere verdieping.

  Elke week een online live-sessie voor vragen en verdieping (in totaal dus toegang tot 26 sessies).

  Wordt je leven hiermee makkelijker?

  Ja! Je patronen blijven. Je valkuilen blijven. Maar als je ze herkent kan je jezelf veel sneller en makkelijker weer bijsturen. Je identificeert je minder je minder met je patronen en zult nieuwe mogelijkheden herkennen.

  Dan weet je waar je verantwoordelijkheid moet nemen, waar je invloed hebt. En je verspilt minder tijd aan gepieker of aan gevoel van miskenning.

  Je voelt je patronen nog wel, maar weet ze veel sneller om te zetten in iets constructiefs, of ze los te laten. Je voelt sneller je grenzen. Je voelt sneller wanneer je erover gaat. Je zet gevoelens sneller om in adequate actie. Zo voel je je autonomer, ondanks alles wat er nog steeds moet.

  Je doet dingen meer op jouw manier. En paradoxaal genoeg hou je dan vaak ook beter rekening met anderen.

  Praktisch

  Het programma kan je elke maand starten (max 4 deelnemers). Je houdt vanaf de start zes maanden toegang tot de online sessies. Dit is exclusief schoolvakanties, wanneer er geen online-sessies zijn. Je hebt dus iets meer dan zes maanden toegang, afhankelijk van het moment dat je instapt.
   

  Online sessies

  Op dit moment in ieder geval op vrijdag.

  Laat me weten als dit niet uitkomt, soms voeg ik extra dagen toe, afhankelijk van het aantal deelnemers. Op aanvraag voor organisaties met eigen groepen)

  12:30-13:30 (op aanvraag voor organisaties met eigen groepen)

  Online, Google Meet

  De meeste deelnemers doen per twee weken één module en één online sessie en ronden de module’s programma na 10 weken af, maar het tempo is dus helemaal zelf te bepalen. Na het afronden van de module’s kunnen de sessies gebruikt worden voor het verder integreren van wat je hebt geleerd.

  Per live-sessie zijn er maximaal vier deelnemers, zodat er genoeg tijd is voor elke deelnemer. En de ervaring leert dat iedereen ook leert van elkaar en elkaars vragen.

  Individuele sessies

  De individuele sessies kan je inplannen wanneer je wil, op elk moment in het programma. Dit kan online plaatsvinden via Skype of Google Meet, of live bij mij in de praktijk.

  Meedoen of vragen?

  Totaal voor dit programma € 1.497,- exclusief BTW.

  Druk op de knop, en plan direct een belafspraak in voor een intakegesprek. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend.

  Uiteraard kan je ook mailen naar pieter@superblijvrij.nl

  Doe het nu!

  Het voordeel van dit programma is dat je elke maand zou kunnen beginnen. Het nadeel is dat je elke maand kan beginnen. Want dan stel je het snel uit. En dat kan natuurlijk.

  Maar ik weet zeker dat de dingen die je leert je juist de ruimte gaan geven die je verlangt. En dat je dit dus niet pas moet gaan doen als je de ruimte hebt.

  Waarom zou je uitstellen wat je meer vrijheid geeft?

  Gedragsregels

  Er gelden een aantal gedragsregels tijdens de online sessies waar je mee moet instemmen. De belangrijkste zijn:

  • Niemand is anoniem.
  • Je bent aanwezig met video.
  • Persoonlijke dingen die gedeeld worden tijdens de sessie worden niet gedeeld buiten de sessie.

  Het komt erop neer dat je heel veel gaat leren over jezelf waardoor je effectiever en opgeruimder wordt. Je ontwikkelt persoonlijk leiderschap. Vraag dus een intakegesprek aan.

  Hiernaast vindt je info over de modules.

   

  Online sessies

  Online sessies zijn de kern van het programma.

  Als je de theorie beheerst, kan ik het met jou specifiek maken. Wat betekent de theorie voor jou? Welke aanvullende inzichten heb je nodig? In de online sessies kunnen puzzelstukjes in elkaar zetten en theorie omzetten in acties.

  Een half jaar lang kan je zo elke week nieuwe stappen nemen en wat je leert integreren in je leven.

  Module 1 – Tijdvretende valkuilen.

  Waarom je gestrest raakt.

  We beginnen gelijk bij één van de grootste problemen: druk. Deze module gaat over hoe jouw gedachtenpatronen en hoe je communiceert bijdragen aan werkdruk. Dit heeft een grotere invloed op je dan je denkt! Je leert jouw patronen ontdekken en de stappen die je kan nemen om de patronen te veranderen.
  Je kan de inzichten gelijk inzetten in je werk en je team.

  Module 2- Doelen stellen

  Het stellen van doelen is een kunst. Een duidelijk doel zorgt voor groei, een slecht gesteld doel zorgt voor teleurstelling.

  In deze module help ik je een doel goed te formuleren, voor dit programma, maar ook buiten dit programma. Jouw doel komt steeds weer terug in de volgende modules.

  Module 3 – Serieus genomen worden

  Natuurlijke autoriteit.
  In een gesprek gebeurt zo veel meer dan de
  inhoud: wat er in de ‘onderlaag’ gebeurt, is heel belangrijk en beïnvloed de inhoud. Als je overtuigend  wil zijn is het belangrijk dat je je bewust wordt van wat er van binnen gebeurt. Ook bij de ander.

  Dit klinkt vaag, maar ik laat je kennismaken met een model waarmee je snel inzicht kan krijgen in wat er kan gebeuren in gesprekken én wat je kan doen om communicatie te verbeteren. Zodat je sterker en duidelijker kancommuniceren.

  Module 4 – Gezonde confrontatie en geweldloze communicatie

  Autoriteit gaat ook over het vermogen feedback te geven en het vermogen om naar je eigen emoties te luisteren. Geweldloze communicatie geeft een goede structuur om te leren confronteren, maar ook om te
  onderzoeken waarom je zelf bepaalde emoties hebt bij het gedrag van anderen.

  Daarmee worden je emoties betrouwbaarder en kan je ze ook beter inzetten om te overtuigen.
  De vaardigheden helpen je om sterker
  leiding te geven als bijvoorbeeld projectleider, maar ook om op een goede manier grenzen aan te geven.

  Module 5 – Integratie

  In deze module gaan we alles wat je geleerd hebt nog een keer langs en integreren we het.
  Je kijkt nog een keer naar je doel, hoe past de inhoud van de verschillende modules in jouw doel? Welke concrete dingen kan je doen om je inzichten te integreren? Welke helpende gedachtes kan je voor jezelf blijven herhalen?

  Hoe creëer je bewustzijn om jezelf bij de les te
  houden? En wat is je volgende stap?