Online programma Van Expert Naar Autoriteit.

Ontdek je energie-vretende patronen en groei in overtuigingskracht.

  • Voel je je overbelast met te veel taken?.
  • Voel je je soms klem zitten, tussen je eigen grenzen en wat er ‘moet’?
  • Heb je behoefte aan meer oog voor de inhoud van je werk?
  • Krijg je de erkenning die je eigenlijk verdient?
  • Weet je niet waar je heen wil met je carrière?

Als consultant bij een grote organisatie worstelde ik regelmatig met een aantal zaken: Ik deed inhoudelijk werk en zat soms zo diep in een onderwerp dat ik er al snel – voor mijn gevoel – alleen voor stond. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat ik geleefd werd, dat er te veel dingen waren waar ik geen nee tegen kon zeggen – ik was immers dé expert en zonder mij konden ze niet. En ik dacht dat mijn manager kon mij niet helpen.

Veel mensen proberen die problemen op te lossen met wat handige ‘trucjes’ en tools. Misschien heb jij ook wel wat dingen geprobeerd. Bijvoorbeeld: omgaan met je werkdruk door het gebruiken van productiviteitstools. Of gesprekken tot in de puntjes voorbereiden omdat je echt wil overtuigen. Maar die oplossingen werken maar beperkt. Met kennis over hoe jouw geest en die van anderen werken kan je echt grote stappen maken.

Ik heb zelf een enorme weerstand gevoeld tegen die softe ‘gevoelsdingen’, maar toen ik kennismaakte met een aantal ontwikkelings- en communicatiemodellen, viel er zo veel op zijn plaats. Ik zag ineens hoe ik mijzelf soms in de weg zat, hoe ik opties over het hoofd zag, ondanks dat ik best goed kan denken. En hoe ik overtuigingskracht verloor.

Mét de inzichten ervoer ik veel meer ruimte voor mezelf, maar ook in het contact met anderen. Ik kreeg meer plezier in het contact maken, merkte hoe veel meer opties ik had, bijvoorbeeld op momenten dat ik onder druk stond. En ik merkte dat ik overtuigender werd. Die inzichten worden gegeven in Van Expert naar Autoriteit. Zodat je, wanneer je ergens tegenaan loopt, ook weet wanneer je ‘inhoudelijk’ een antwoord moet zoeken naar een oplossing of dat je zo’n soft ‘gevoelsding’ moest doen.Wil je:
  • Ruimte maken en houden voor wat je belangrijk vindt?
  • Je sterk en opgeruimd voelen op het werk?
  • Overtuigend zijn in contact met klanten en collega’s?
  • Gezien worden in wat je doet?
  • Meer invloed op je werk?

Van Expert naar Autoriteit gaat hierover: het biedt modellen die je helpen aan inzichten over hoe je – ondanks al je denkwerk – soms toch in de knel komt en hoe je overtuigender overkomt. Je komt erachter welke (onbewuste) overtuigingen over – jezelf en over anderen –  je in de weg zitten en met die kennis kan je jezelf vrijer voelen.De inzichten helpen je om meer grip te krijgen op je werk en het met meer plezier en impact te kunnen doen. En om een beter beeld te krijgen van hoe je je wil ontwikkelen de komende tijd. Ook als je steeds meer een management- of coachingsrol krijgt, geeft dit programma een ideaal overzicht van inzichten om goed te werken met mensen.

Want: als je beter begrijpt hoe je denkt en wat voor gedachtepatronen jij en andere mensen kunnen hebben kan je meer contact krijgen met je gevoel én met anderen. En dan sta je sterker in je schoenen, kan je beter luisteren naar je eigen grenzen én kan je gaan onderzoeken wat je echt wil.

En dat is zo nodig: ik zie zoveel kennis die breder gedeeld zou mogen worden, ik zie té veel mensen die gefrustreerd zijn omdat ze zich niet gehoord voelen, ondanks al hun harde werk en hun kennis, mensen die zich miskend voelen omdat ze niet verder groeien. Of een burn-out krijgen.

Ik geloof heel erg dat organisaties sterker worden als de ‘inhoudelijke’ mensen de kennis uit dit programma inzetten om beter te communiceren, met zichzelf en anderen. Dat mensen die inhoudelijk sterk zijn meer zichtbaar worden en dat het werk van de organisatie zinvoller kan worden. En dat processen en communicatie de inhoud beter kunnen dienen.

En beter communiceren over grenzen, over zingeving of gevoel kan echt burn-outs voorkomen.

Omdat je het druk hebt, is het programma verspreid over vijf modules. Voor elke module heb je maar 1 á 2 uur nodig en als je wil krijg je om de twee weken een mail met de juiste links. Dan heb je een herinnering én kan je gelijk aan de slag.

Om te zorgen dat je ook echt aan de slag gaat en niet vast komt te zitten geef ik om de twee weken een online live-sessie waar je aan kan deelnemen. Tijdens deze sessies kan je vragen stellen en kunnen we oefeningen doornemen.

Ik hoop echt dat heel veel mensen dit programma gaan gebruiken. Ik geloof echt dat het leven en werk beter en makkelijker worden van gezond contact met gevoel en inzicht in patronen. Ook voor mensen om je heen.

Tot 1 juni 2020 krijg zitten er extra live-sessies in het programma: twee per week i.p.v. één per twee weken. Ook krijg je twee sessies met individuele coaching.

Het programma in het kort:
  • De modules met video’s en oefeningen leren je sterker te communiceren en op een gezonde manier op tijd grenzen te voelen én aan te geven.
  • Je brengt diepgewortelde patronen in kaart en leert die van anderen te herkennen.
  • Je ontwikkelt je professionaliteit en persoonlijk leiderschap waardoor je effectiever communiceert en sterker in je schoenen staat.
  • Ook op jezelf gestructureerd reflecteren leren over jezelf.